200 de chitariști se pregătesc pentru cel mai mare Concert Lectie de chitară din țară.

200 de chitariști se pregătesc pentru cel mai mare Concert Lectie  de chitară din țară.

200 de chitariști se pregătesc pentru cel mai mare Concert Lectie de chitară din țară.

Piața Mică răsună în sunet de chitară

 

200 de chitariști se pregătesc pentru cel mai mare Concert Lectie  de chitară din țară.

Sibiu Guitar Meeting are loc în Piața Mică, în 3 octombrie de la ora 18

 

Comunitatea chitariștilor din Sibiu începe să prindă o formă din ce în ce mai definită. Cu sprijin din întreaga țară, chitariștii din Sibiu vor oferi un spectacol unic pentru România, un concert în care vor cânta la unison aproape 200 de chitariști. Până în acest moment, peste 60 de chitariști din întreaga țară și-au anunțat online intenția de a participa la acest eveniment.

 

Sibiu Guitar Meeting este punctul culminant al unui proiect inițiat de Asociația Culturală Play, promotor înfocat al educației prin muzică. Cercurile de chitară inițiate de asociație au fost dezvoltate anul acesta într-un proiect ce s-a întins pe durata a trei luni. De-a lungul celor trei luni, 150 de copii au fost inițiați de Manole, chitaristul formației Antract, și ceilalți profesori ai asociației, în tainele instrumentului cu șase corzi.

 

Cercurile de chitară au fost secondate de tabere organizate în Mărginimea Sibiului, unde pe lângă cântări și exerciții, cei mici au avut ocazia să socializeze și să pună bazele unei comunități muzicale de viitor. „Vom atrage atenția opiniei publice locale ca în Sibiu există o comunitate a chitariștilor și ca într-un timp scurt comunitatea poate crea un program de educație muzicală care să ofere tinerilor, pentru toată viață, cel puțin un hobby dacă nu o profesie, pentru cei mai ambițioși”, spune Anamaria Brumar, reprezentantul Asociației Play.

 

Profesorii de chitară ai Asociației Culturale Play au orchestrat 8 piese celebre ale muzicii mondiale pe înțelesul tuturor și cu un nivel tehnic scăzut, tocmai pentru a fi accesibile inclusiv chitariștilor începători. Aceste piese au fost transformate în tutoriale video, accesibile pe canalul de YouTube al asociației pentru ca orice doritor să poată exersa acasă pentru marele concert ce va avea loc la Sibiu în 3 octombrie.

 

“Avem numeroase mesaje pozitive, semn că ideea noastră de a contura o comunitate a chitariștilor a început să prindă roade. Am fost solicitați de mai multe persoane din București, Târgu Mureș, Timișoara, Iași, sa replicam proiectul si in aceste orașe, nevoia oamenilor de astfel acțiuni de educație muzicala dovedindu-se mai mult decât ridicata” mai spune Anamaria Brumar

 

Ziua va incepe la ora 11.00, cu o multime de activitati de promovare a muzicii si in special a chitarei. Vom avea standuri cu chitari electrice Fender si seturi de tobe la pe care oricine le poate incerca sau testa, vom proiecta filme documentare dedicate chitarei. Nu vor lipsi activitatile creative si artistice pentru copii, in cadrul Atelierelor „Born to Play ”. Concertul lectie este programat să aibă loc în spațiul din fața Casei Artelor, cu începere de la ora 18.

 

Sibiu Guitar Meeting este evenimentul de final al programului  de educatie muzicala non-formala „Pune mana pe chitara !” , un proiect social-cultural dezvoltat de Asociatia Culturala Play, derulat cu sprijinul Primariei Sibiu si sustinut de Rock FM, BCR, Guitarshop si Fender.