Sibiul se pregătește pentru cel mai mare concert de chitară din țară

Sibiul se pregătește pentru cel mai mare concert de chitară din țară

Sibiul se pregătește pentru cel mai mare concert de chitară din țară

Comunicat de presă

Sibiu, 08.09.2015

 

Sibiul se pregătește pentru cel mai mare concert de chitară din țară

 

¯ Peste 200 de chitariști de toate vârstele vor interpreta hituri celebre într-un concert ce va avea loc în Piața Mică în data de 3 octombrie

¯ Sibiu Guitar Meeting este finalul proiectului Pune mâna pe Chitară, proiect inițiat de Asociația Culturală Play

 

Primul weekend din luna octombrie va aduna în Piața Mică din Sibiu peste 200 de chitariști, în cadrul celui mai mare concert de chitară din țară, Sibiu Guitar Meeting. Conceptul concertului aparține Asociației Culturale Play, fiind finalul grandios al unui proiect ce se întinde pe trei luni de zile, intitulat Pune Mâna pe Chitară. „Am inițiat acest proiect din pura convingere că muzica trebuie să fie accesibilă tuturor, indiferent de vârstă, educație, situație financiară sau socială”, spun reprezentanții Asociației. Alături de chitariști celebri ai României, copii, adulți, chitariști avansați sau începători vor cânta împreună opt dintre cele mai cunoscute piese din istoria muzicii mondiale. Piesele pot fi învățate din caiet sau de pe internet, toate având tutoriale postate pe YouTube special pentru cei care doresc să facă parte din acest proiect avangardist.

Primul pas în proiectul „Pune mâna pe chitară” a fost profesorul. Manole, chitaristul formației Antract, și-a asumat rolul de îndrumător pentru următoarea generație de chitariști ai României. Peste 150 de copii frecventează gratuit cele cinci cercuri de chitară timp de trei luni, cât durează acest proiect. Ei și ceilalți care doresc să fie parte din cel mai mare concert de chitară din țară primesc unul dintre cele 300 de kit-uri educaționale, care conține caietul de chitară, caietul de cântece și un CD cu cele opt tutoriale care sunt disponibile și pe canalul de YouTube al Asociației Culturale Play. Mulți dintre copiii care participă la cele cinci cercuri de chitară au ocazia să petreacă zile de neuitat alături de profesori în tabere de chitară, unde timp de cinci zile vor exersa intensiv cele opt melodii iconice. „Copiii sunt implicați și stimulați activ în a face muzică. Mult peste ceea ce înseamnă a asculta muzică. A face muzică înseamnă a te exprima, a comunica prin arta sunetelor”, mai spun reprezentanții Asociației. Astfel, în 3 octombrie, în Piața Mică vor răsuna Let it Be, Satisfaction, Knocking on Heavens Door, Andrii Popa și multe alte piese reprezentative pentru muzica ultimului secol. „Odată trecuți prin fazele acestui program, copiii și tinerii implicați vor câștiga un hobby sau o profesie pentru tot restul vieții, se vor bucura de toate beneficiile care decurg din știința exprimării prin muzică, își vor încânta familiile, prietenii, colegii, cu cântece la chitară, își vor face trupe sau formații cu care vor cânta la serbări, în recitaluri sau concerte”, mai spun reprezentanții Asociației Culturale Play.

Persoanele care doresc kitul Pune mâna pe chitară îl pot solicita Asociației Culturale Play, în limita stocului disponibil, printr-un email la adresa contact@asociatiaplay.ro sau pot urmari cele opt tutoriale la adresa https://goo.gl/DJP2yb. Cel mai mare concert de chitară din România va avea loc în data de 3 octombrie, în Piața Mică, în spațiul din fața Casei Artelor.

 

Pentru mai multe detalii

Asociația Culturală Play

Bogdan Brylynski

PR and Media Relations

0745.320.343

press@brylu.ro